40453525

   potentiale

   En klog kvinde spurgte mig en gang: “Ved du hvor i verden det største ikke-udnyttede potentiale befinder sig? – Øøøh!? “På alle kirkegårdene i hele verden”

   Hun har ret…. når vi ser på en gravsten, så er der – udover navnet på afdøde – 2 årstal. Livet handler om den tankestreg, der er imellem de to årstal. “It’s all about the dash” sagde hun til os.

   Her er min fortsættelse af gode tips – du kan se de første 10 tips her

   #11. Få fingeren ud

   La’ nu vær med at være inaktiv. – Lad være med at tænke så meget over tingene, så det skaber problemer som ikke eksisterede i første omgang. Valuér situationerne og tag action. Du kan ikke ændre det, du undgår at konfrontere. Fremskridt involverer risici. Basta! Man kan ikke lære at svømme bare ved at læse en bog om det. Kast dig ud i bassinet, men husk at bevæge arme og ben – vær aktiv.

   # 12. Ind og ud af Komfortzonen

   La’ nu vær med at tro du ikke er klar. – Ingen føler sig nogensinde 100% klar når en mulighed viser sig. Fordi de fleste store muligheder i livet tvinger os til at vokse ud af vores komfortzone. Hvilket er ensbetydende med at vi ikke er helt komfortable – i starten. Oplev magien i at udvide din komfortzone. Du vil blive meget forbavset og du vil få en følelse af stolthed.

   #13. Relationer

   La’ nu vær med at dyrke relationer på forkert grundlag. Kontakter og forhold skal vælges med omhu. Det er bedre at være solist end at være i dårligt selskab. Ingen grund til at presse på. Hvis det er meningen det skal ske, så vil det ske – når tiden er den rette, når personen er den rette og årsagen er den rette. Bliv engageret når du er klar, ikke når du er alene. Det gælder både i kærlighedslivet og i forretningssammenhænge og i andre sociale forhold.

   #14.  Brændt barn….

   La’ nu vær med at afvise nye forhold bare fordi de tidligere ikke fungerede. Du vil indse at livet vil tilbyde dig et formål med alle dem du møder. Nogle vil teste dig, nogle vil bruge dig og nogle vil lære dig. Men vigtigst af det hele så vil nogle få det bedste frem i dig. Og meget ofte vil du se tilbage på meget ubehagelige situationer, meget usympatiske mennesker – og du vil indse at du med taknemlighed kan sige: Det fik mig videre.

   #15. Forbedr dit handicap

   La’ nu vær med at konkurrere mod alle mulige andre. – Hold op med at bekymre dig om hvad andre gør bedre end dig. Koncentrer dig om at slå dine egne rekorder hver dag. Succes er kun en kamp imellem DIG og DIG SELV. Det er derfor golf er en genial sport. Du kæmper mod dig selv og dit handicap kan blive lavere og lavere. Men ikke kun i forbindelse med sport eller kundskaber i andre sammenhænge – dine egne personlige begrænsninger kan også ”bekæmpes”.

   #16. Misundelse og jalousi

   La’ nu vær med at blive misundelig på andre.  – Misundelse er evnen til at tælle andres succeser i stedet for dine egne. Og på samme måde med jalousi. Følelser kan være svære at undertrykke, men gennem forståelse og accept af andres frihed, andres valg og andres nye erobringer, så kan man nå langt. For jalousi og misundelse er både irrationelle og nedbrydende.

   #17. Klynk, klynk, klynk – STOP DET

   La’ nu vær med at beklage dig og have ondt af dig selv. – Livets krumspring bliver dig tildelt, ikke uden grund – måske for at du ændrer kurs i en retning, der er mere dig. Det er almindeligt at man ikke forstår det i momentet og det kan være hårdt. Men reflekter på de negative ting krumspring, som ramte dig i fortiden. Du vil nok indse at de førte til dig til et bedre sted, person, bedre sindsstemning eller situation. Så smil! Lad alle i dag vide at du er meget stærkere end du var i går, og så bliver du stærkere.

   #18. Nag og tilgivelse

   La’ nu vær med at bære nag. – Lad være med at leve livet med had i hjertet. Du ender med at skade dig selv mere end de mennesker du hader. Tilgivelse er IKKE at sige, “Det du gjorde er okay.” Det er at sige, “Jeg har ikke tænkt mig at det du gjorde mod mig skal ødelægge min lykke og mit liv” Tilgivelse er svaret… slip det, find fred, befri dig selv! Og husk, tilgivelse er ikke kun at tilgive andre mennesker. Du skal også tilgive dig selv. Tilgiv dig selv, fortsæt fremad og bliv bedre næste gang. Du vil opdage at du kan have skyldfølelse over at du på et tidspunkt har båret nag, men stop op og tilgiv både udadtil og indadtil.

   #19. Hæv dine standarder – ikke det modsatte

   La’ nu vær med at lade andre hive dig ned på deres niveau. – Nægt at sænke dine egne standarder for at imødekomme dem som nægter at hæve deres. Og på nemmeste vis, sørg for at du stiller nye forventninger til dig selv, for selv om du betragter andres standarder som værende utilstrækkelige, så kan du også selv forbedre dine.

   #20.  Åh og ih og nu skal du høre hvorfor

   La’ nu vær med at spilde tid på at forklare dig over for andre.  – Dine venner har ikke brug for det og dine fjender vil alligevel ikke tro på det. Gør det du i dit hjerte ved er rigtigt. Så undgå den form for behagesyge, der resulterer at du undskylder og forklarer dig konstant.